Jak si zpříjemnit studené zimní dny
By
Zdravá strava je v této době v kurzu. Pro někoho trend, pro další jediná možnost pro plnohodnotný život. Zkuste se obejít bez klasického hovězího vývaru a zaexperimentujte. Doporučujeme vám uvařit si dýňovou polévku. Nejenom, že vás zahřeje, její chuť je navíc příjemně sladká a je plná mnoha vitamínů a minerálu, které vám posilní imunitu. Nejvhodnější dýní je typ Hokkaidó, jejíž slupku není nutné loupat.
Máte ráda květiny a toužíte po takové, které se bude dařit za jakéhokoliv ročního období? Proto si do chladných nocí kupte věrného plyšového kamaráda – rostlina v květináči, která nikdy nezvadne. Bez tohoto plyšového kaktusu už těžko ve studených nocích usnete.
Není nic vděčnějšího, než přijít ze dne plného práce domů, posadit se do svého oblíbeného křesla a štěstím vydechnout. I klasické kakao, jehož vůně nás jako malé děti vítala u babiček, vám dodá energii a budete se cítit více uvolněni.
Připravte si lednici plnou potravin, které vás budou chránit před častými onemocněními či nachlazeními. Pro celkové zachování pohody dostatečně odpočívejte, dopřávejte si klid a čas věnujte svým koníčkům. Každý z nás si potřebuje udělat čas sám na sebe, proto se neciťte provinile, pokud chvilku myslíte na sebe a ne na ostatní.
Před svátky nezapomeňte na pečení cukroví. Je to tradice sahající až k samotné pohanské minulosti. Cukroví bylo zavěšováno na ovocné stromy v sadech, nad vchodové dveře do stáje a do světnic, to proto, aby odehnalo zlé síly. Novodobá historie vánoční cukroví se začala psát v až 19. století, tehdy bylo cukroví drahou záležitostí a dovolit a i pro majetnější rodiny to byla vzácnost. Mlsali se hlavně ořechy, perníky slazené medem a samozřejmě sušené ovoce. Ovšem cukroví a dárky nebyli vše, vždy bylo a je nejdůležitější, aby se o těchto svátcích sešla rodina pohromadě a společně tak sdíleli klid a pohodu.